Een dag bij…

Hoe loopt een dag bij Yellow Services?

7:00

De dag begint om zeven uur in de loods bij Yellow Services. Daar laden we de bus in, drinken een kop koffie en starten de dag op.

7:45

Rond 7.45 gaan we op weg naar de klant. Afhankelijk van de route komen we tussen acht en half negen aan.

8:00 – 8:30

We zeggen vriendelijk gedag en leggen de klant uit wat we precies gaan doen. Vervolgens laden we uit en maken we alle middelen voor het veilig werken in orde. Dat kan betekenen dat we samen een steiger opbouwen, RSS beveiliging plaatsen of een combinatie. Hierna gaan we aan de slag met het uitladen van de materialen.

Heftruk inladen

Afhankelijk van de grootte van de klus zijn we met twee, drie of meer mensen. Twee mensen werken samen op het dak om de haken te plaatsen waaraan de onderconstructie voor de zonnepanelen wordt bevestigd. Dan komen de profielen erop en binden we de bekabeling van de zonnepanelen aan de profielen.

11:30

Even pauze…

12:00

Als laatste komen de zonnepanelen naar boven die netjes uitgelijnd op de profielen worden geplaatst. Terwijl dit gebeurt, worden alle zonnepanelen met elkaar verbonden zodat de stroom kan worden opgewekt.

Voor het AC-traject in de woning is er ook al iemand binnen aan de slag gegaan. Er moet namelijk een aansluiting komen vanaf de zonnepanelen naar de omvormer en vanaf de omvormer naar de meterkast. Dat is het werk van de elektriciën. Afhankelijk van de grootte zijn we rond twee of drie uur klaar.

15:00

Nadat het complete zonnesysteem is geïnstalleerd, stellen we het in werking. Om te kunnen zien hoe het systeem presteert moet de monitoring van het systeem worden geactiveerd. We helpen de klant om dit te doen en leggen de werking van de app uit. Daarna tekent de klant voor de oplevering van het systeem en gaan we terug naar de loods.

15:30

Eenmaal aangekomen, laden we de bus uit, ruimen op en bereiden de installatie van morgen voor. Daarna drinken we nog wat en gaat iedereen naar huis.

Tot morgen!